Friday, February 23, 2007

living the dream



Правилното произношение би трябвало да е именно " ливинг дъ дрийм", преведено буквално на български " изживявайки мечтата си". Тук е моментът да упомена, че целта на този блог няма да е да впечатля вече тотално пренаситените юзъри с какъвто и да е вид оригиналност в мислите, нито пък да докажа, че Камелия Тодорова не е единствената, говореща перфектен англо-български ....просто ще се опитам да намеря себе си чрез собствените си преживявания и мисли...до тук куази банално, но нека видим все пак!

В момента се намирам на горе-долу педя и пловина, измерено на световната карта, от моя роден град- Kрасно село. Стоя пред компютъра, обвита в юрган от илюзии и неясни планове за бъдещето, сърбайки настървено от чашата с главоблъсканици над собственото ми битие (иначе каква жена щях да бъда?). Та така..защо съм тук ли? Еми защото се втурнах да изпълнявам мои пък и чужди мечти...с удоволствие бих чула и вашето тълкование на тази тъй блага дума, но както разбирате обстоятелствата не ни го позволяват, така че ще се наложи да се задоволите с моето.


Аз виждам нещата така: един средно голям буркан, в който виреят нашите мечти (абе общо взето като онези, които ваште баби и дядовци използват, за да съхраняват различни видиве продукти), който периодично и много елегантно тъпчем. Tа тъпчем ли, тъпчем наший буркан, крием го, пазим го, гледаме си го, галим си го, не го слагаме под дюшека (че да се не счупи), докато в един прекрасен ден не решим да го отворим и да почнем да го използваме по истинското му предназначение. Kакво откриваме тогава?


Откриваме купчина херметизирани dreams, които при вида на отворената бурканова капачка успяват само да си вземат глътка въздух и после кво? - умират. Не за друго, а именно защото години наред си ги къткал в една задушна и яко илюзорна реалност, ей така, просто да знаеш за теб самия си колко яки мечти имаш, колко високи цели си си поставил и бла бла...


За това един съвет- не крий мечтите си, а ги живей такива, каквито именно ти си си ги направил, защото и те, както всичко останало имат срок на годност. Вярвай в мечтите си и те ще ти се отблагодарят. Пускай ги да се ширят в тоя прогнил и претъпкан от аграри със златни сърца свят...и ги наблюдавай!

Те отлично си знаят работата- а именно- да се сбъдват. И го правят, приятелю, само когато им го позволиш!


KEEP LIVING THE DREAM!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails