Tuesday, January 5, 2010

За онези три типа момичета

1. Аз мога да го променя

Първите утринни лъчи погалват нежно лицето на малката кобилка Лили и тя става бодро от леглото, за да посрещне с усмивка предстоящия ден. И как не- днес е хиляда сто четирдесет и седмият ден, който ще премине под мотото 'Аз мога да го променя'. Ще последва приключенска вечер, прекарана в долна наркоманска дупка или пък леко пошляпване, защото е нарязала любимата му шопска салата на асиметрични кубчета. Лили даже вече ще може да актуализира лафа 'Всъщност паднах по стълбите...на Емпайър Стейт Билдинг' с 'Всъщност паднах по стълбите на...Бурж Дубай'. В гърдите на всеки аграрин тайно бие златно сърце и всяка нова среща с хора, които се хранят главно през носа, си има своя чар. След още точно тридесет години и същото постоянство от страна на Лили Той определено ще престане да изневерява на всяко четно число от месеца, да си вдига телефона от първия път и да спре да твърди пред приятелите си, че Лили е сервитьорка от заведението (седнала до него в кафето, защото служебната маса е заета), а не дългогодишната му приятелка.
Мото: Той само като е с приятели се държи така, иначе като сме си двамата е съвсем различен!
Съвет: Проучи как стоят нещата с бракосъчетаването след 60-годишна възраст.





2. Ма то ми хубаво бе

Това са момичетата, които най-обичат да играят за 'противниковия' отбор. Да кажеш 'не' на момче, което джентълменски те е поканило да се приберете заедно след първата вечер, си е равносилно на отиване в Биад без резервирана маса, с една дума- така не е хубаво да се прави! Свидетелите, които са те видели да танцуваш полугола на сепарето, са долни интриганти или бивши гаджета, а снимките с n- на брой непознати симпатяги са долно изманипулирани на Photoshop. Смотаните ти приятелки никога няма да могат да разберат благородното ти дело, нито пък факта, че всеки от твоите купидоновци всъщност си те обича по свой си начин (особено силно след два вечерта и четвъртото голямо уиски). И както народната поговорка гласи: По дрехите посрещат, а по светло те изпращат! Да предположим, че частта с акъла се е изгубила през вековете.
Мото: Като не си мислиш за нещо, то все едно не се е случило!.
Съвет: Не вдигай телефона на момчета, които наскоро са се присъединили към Facebook групата 'Казвам 'да' на среднощните обаждания и пиянски sms-и'.

3. О, небеса, защо аз?

Любимата ми Геновева, коята е помъкнала на крехките си рамене цялата световна несправедливост и вселенска мъка. Няма онлайн пространство, таен дневник или просто случйно разгърнато тефтерче в книжарница, които да не са попили поне веднъж нейните сълзливи 'Чудя се защо все на мен ми се случват такива неща/ всичко се връща/ тъжничка съм и т.н.т'. Претъпкани кафета, обедна почивка в офиса или просто концентрация на много весели хора на едно място са чудесна платформа за разиграване на диалога:
- Ей, здрасти, какво има, да не се е случило нещо?
- Ох, не питай...
В такива моменти опитът на мнозина е показал, че най-добре е наиситна да не питаме! Псуващ шофьор в градския транспорт (за който се предполага, разбира се, че владее перфектен френски и пише поеми по време на задръстванията на Цариградско) или приятелка, която ходи с момчето, с което си се държала за ръка на първия учебен ден, са си сериозен повод да се постави под въпрос коректността в човешките взаимоотношения.
Мото: Аз вече не вярвам на никого, но още вярвам в доброто!
Съвет: Не се вози на градски транспорт и не се качвай на таксита (колкото и да ти обясняват какви добри събеседници могат да бъдат).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails